На 22 април започва 11-тото издание на престижния немски ММА шампионат (German MMA Championship). В една от срещите на 22 април фитнес звездата Камила Порцик ще се изправи в директен двубой срещу срещу най-добрата българска състезателка Анита Доганова. Събитието ще се състои в зала "Европа" в немския град Кастроп-Рауксел.

26-годишната Анита Доганова (1-0) е състезател на боен клуб "Спартакус" в категория "Муха". Тя прави своя професионален дебют в SFC4 (Spartacus Fighting Championship) в Пловдив и успя да спечели възторжените аплодисменти на родната публика. Състезава се като професионалист от ноември миналата година, когато с технически нокаут се наложи над латвийката Валерия Соценко. Сега за първи път ще излезе пред публика в чужбина и има амбиция да продължи успешната серия с победи. Подготвя се за шампионата с най-добрите треньори у нас по ММА и муай тай.

"Ще се бия с голям хъс и злоба за победата. Играя на "чужда територия" и очаквам доза подценяване от немска страна, което със сигурност ще е в моя полза преди и по време на самата среща.", коментира предстоящия двубой българката и добавя: " Най-важно е срещата да приключи без контузии, за да мога бързо да възстановя и започна подготовка за SFC5. Предстоящото събитие ще се състои на 4 юни на площад Батенберг в София. Това е поредната гала, организирана от Combat Promotion, чиято мисия е да даде път на младите български състезатели към световните подиуми от една страна, а от друга да даде своя принос за опазването на фолклорното ни богатство, провеждайки фолклорни събития зад граница. Тази гала ще бъде едно от най-големите предизвикателства за мен, защото ще изляза пред цяла България, за да защитя нейната чест. " - казва Анита Доганова.

Бившата петкратна световна шампионка по фитнес и съпруга на шефа на "Олимп" Бернд Цабаун - Камила Порцик (2-0) дебютира в ММА през 2013 г. В дебютния си бой, живеещата в Германия полякиня, победи скоростно Яна Вагенхубер с бой на земята и технически нокаут. 39-годишна състезателка предизвиква фурор в родината си, когато излезе на арената в шампионата KSW 26. В най-голямата полска ММА организация тя си осигури втора последователна победа, като безспорно победи по точки украинката Ирина Шарапенко. Порцик тренира с опитни треньори като Шейла Гаф и Андре Балшмитер в Пираня ММА в Офенбах. Подготвя за третото си излизане пред публика и се надява, че на 22 април ще й се удаде да направи хеттрик.