Появата на доста нестандартния Tesla Cybertruck предизвика реакции, вариращи от присмех до възхищение, като футуристичният дизайн на пикапа послужи и за вдъхновение на някои креативни личности.

Cybertruck, Tesla, Lotus Esprit, Илон Мъск и откъде е вдъхновението за пикапа на Tesla

Колата, която вдъхнови Cybertruck на Tesla

Илон Мъск е закупил возилото през 2013 г.

Такива са тримата младежи от руския YouTube канал "Пушка Гараж", които показват пред всичките си над 340 хиляди последователи различни и забавни варианти за тунинговане и модифициране на автомобили.

Последният проект на тримата руснаци е базиран именно на Cybertruck и представлява опит за преобразуване на стара Lada Samara в копие на пикапа на Tesla.

Снимка 459198

Източник: YouTube / Пушка Гараж

Опитът им е едновременно успешен и преднамерено комичен, като за "ъпгрейдването" на ладата са изхарчени само 1300 долара.

За да придадат нов вид на старата бричка, ютюбърите са изрязали почти цялата й горна част, а новото купе е сглобено от ламаринени плоскости.

Разликите с истинския Cybertruck са очевидни, но по-важно е вниманието към детайла от страна на руснаците.

Въпреки че модифицираната Lada е с около два метра по-къса от Cybertruck, тя разполага с брандирани с логото на Tesla джанти и със знаковата за оригиналния пикап стоп лента в задната част.

Снимка 459197

Източник: YouTube / Пушка Гараж

Капакът на багажника при самоделния пикап също е почти като оригиналния, но разликата е, че при руския вариант той служи и като единствена врата за влизане във возилото.

Другата основна разлика е, че руският Cybertruck не е електрически, а разчита на стар бензинов двигател.

Нийл Деграс Тайсън, Илон Мъск, Ford и Tesla - по-добър ли е Cybertruck от F-150

За какво спорят Нийл Деграс Тайсън и Илон Мъск

Астрофизикът се заяде с милиардера и Cybertruck

Въпреки това експериментът на руснаците е повече от очарователен, а полученият модел очаква новия си собственик срещу сумата от 10 700 долара (или 666 666 рубли).