По всичко личи, че работата от разстояние ще продължи да е факт за милиони хора по света поне за още няколко месеца, а много компании вече обявиха планове и за по-дългосрочен хоум офис за служителите си.

Докато все още епидемичните условия са налице и за мнозина събирането в хотели и споделени работни места не е толкова комфортно, колкото бе преди, от Nissan предлагат алтернатива, която трудно можем да откажем.

По време на виртуално провеждащото се изложение Tokyo Auto Salon 2021 японският производител представи концепцията си за мобилен офис, с който всеки ден можем да работим от различно място.

Снимка 514357

Източник: Nissan

Творението на Nissan представлява компактен ван, оборудван с всичко, което ни трябва, за да работим - бюро, стол, контакти, вградена кафе машина, както и шезлонг за отпускане.

Прототипът се казва NV350, a офисът в него е вграден в подвижен модул, който при желание можем да извадим от задната част на вана и да работим в близост със заобикалящата ни реда.

Снимка 514355

Източник: Nissan

Покривът на NV350 е подсилен, за да служи като веранда или тераса, като към него има и чадър за сянка или защита от дъжд. 

При повече ентусиазъм и желание ванът може да бъде пригоден и за живеене, което би ни спестило доста разходи и би ни позволило ежедневно да се любуваме на нови гледки и локации.

Снимка 514356

Източник: Nissan

Засега NV350 е само прототип и затова нямаме представа колко би струвал той, нито дали Nissan действително ще пусне подобно возило в продажба.