Hummer е едно от онези возила, които дори най-незапознатите с автомобилния свят хора могат да разпознаят.

Допреди няколко години гигантският джип бе отписан и в медиите циркулираха съобщения, че производството му се преустановява.

След месеци на слухове и спекулации обаче, GMC потвърди, че Hummer ще продължи да живее, но с електрическо сърце, а наскоро разкри и почти всичко за предстоящия джип.

Снимка 501612

Източник: GMC

Hummer EV ще се появи през 2022 г. и изглежда също толкова грамаден и заплашителен, колкото са и предците му.

Видимата разлика е в дизайна на автомобила, който ще се продава и в кабрио и пикап вариант, и вече изглежда по-шикозно от груба военна машина.

Невидимите разлики са много и са базирани най-вече на факта, че горивният двигател е заменен със супер мощен електрически такъв с 1000 конски сили.

Снимка 501611

Източник: GMC

От CNET разкриват, че джипът ще е с особено висока проходимост и възможности за офроуд, задните колела също ще могат да маневрират, но ще е предизвикателен и на асфалт.

Той ще разполага с различни системи и режими на задвижване в зависимост от терена, като на пътя ще може да ускорява от 0-100км/ч за впечатляващите три секунди.

Снимка 501609

Източник: GMC

За сравнение, джипът Tesla Model X, който е доста по-компактен, в най-напомпания си вариант ускорява за 2.6 секунди, но разполага с много по-леко купе.

Колко точно тежък ще е новият Hummer - засега не знаем, но подозираме, че определено няма да е лек.

Снимка 501610

Източник: GMC

Освен снимките, за теглото му говори и фактът, че батериите в него ще са достатъчно големи, за да изминем над 550 километра с едно зареждане.

Илон Мъск, Tesla Cybertruck, броят на заявките за пикапа и как кризата ще им повлияе

Ще застигне ли кризата Cybertruck

Как се продава пикап насред рецесия

Цената му ще е 112 595 долара - малко по-малко от най-скъпия вариант на Model X.