По време на автомобилното изложение в Шанхай тази седмица Audi ще представи концепцията си за градска мобилност от ново поколение в лицето на малкия и доста елегантен AI:Me автомобил.

Снимка 418214

Източник: Audi

Въпреки че все още не знаем някои ключови характеристики за автономната кола - като например колко точно ще издържа батерията й, в съобщения и снимки за пресата Audi разкрива доста интересни страни на возилото. 

AI:Me разполага с мощност от 125 киловата, което се равнява на около 168 коня - това определено е доста мощ за подобен градски прототип.

Снимка 418216

Източник: Audi

В същото време целият дизайн на колата гравитира около удобството и усещането за комфорт, пространство и лекота. Купето е украсено с дървени детайли, а многото прозорци и бръшлянът по тавана придават чувство за неприкосновен контакт с природата и външната среда.

Снимка 418218

Източник: Audi

Колата разполага с автономни системи, които обаче са ограничени до определени типове трафик, съответстващи на градските условия.

Интересното за AI:Me е, че Audi предвижда специална VR система за забавление, чрез която ще можем да сърфираме в интернет или да провеждаме видео разговори, докато колата сама навигира през задръстванията. 

Снимка 418217

Източник: Audi

Когато автономният режим е активиран, воланът се прибира, и на негово място се появява малка дървена масичка - също като в самолет.

Audi готви "нов вид медия"

Голямата изненада, която Audi готви за 2019 г.

Возилата на бъдещето - тотално ново преживяване

Непосредствено под предния прозорец и по цялата дължина на таблото е разположен голям OLED екран, който може да бъде управляван чрез гласови команди, движения на очите на шофьора и тъч сензори в дръжките на вратите. 

Снимка 418219

Източник: Audi

AI:Me е третият автономен модел на Audi, а още тази есен ще станем свидетели и на четвърти интелигентен прототип, съобщават от CNET.

Eлектрическият джип на Audi ще излезе до две години

Eлектрическият джип на Audi ще излезе до две години

В най-високото си ниво на оборудване той ще може да измине около 500 километра