Докато много бизнеси пострадаха от коронавируса, други се запазиха и дори започнаха да процъфтяват. От вторите са секс магазаните и, по-специално онези, които предлагат секс кукли в човешки размери.

Списание Vice направи обзор на пазара на въпросната ниша в Австралия и установи положителна тенденция от гледна точка на търговците.

"Удвоихме продажбите си от март насам, като сега продаваме по четири или пет на седмица, което прави по до 25 кукли на месец", казва Мат от онлайн секс магазина Cherry Banana.

Същото нещо споделя и Андрю от друг популярен австралийски магазин за интимни стоки Sex Doll Australia. Той обаче допълва и друга интересна тенденция - двойките да си купуват заедно кукли. Както и все повече жени, които търсят мъжки секс кукли.

Сред останалите странни трендове, забелязани от търговците, са специфични търсения като кукли без гениталии, кукли с опашка или такива с точно определена физиономия. Според Vice голяма част от клиентите са компенсирали самотата и изолацията си именно по този начин.