Мъжете си падат по сговорчиви блондинки, а дамите избират тъмнокоси лекари. Това показват резултатите от анкета, направена във Великобритания сред потребители на сайт за запознанства.

Все пак, освен цвета на косата, силният пол цени жени, които могат да се грижат за себе си. Сред най-предпочитаните качества у една жена е тя да има частна практика или собствен бизнес. 

Мъжете харесват също партньорката им да говори на друг език - примерно испански. 

Допитването разкрива и една непреходна истина - мъжете си падат най-много по дългокоси блондинки.

Представителите на силния пол също така очакват партньорката им да е с добър характер, да ѝ харесва да се храни навън и да поддържа фигурата си. 

Снимка 311618

Източник: iStock

От своя страна дамите продължават да харесват тъмнокоси мъже със сини очи. Нежните половинки ценят високо френскоговорящи мъже, които се занимават със спорт в свободното си време. Плуването е на висота. 

И ако дотук разликите са драматични, то представителите на двата пола се срещат по темата за усмивката. Според мнозинството мъже и жени, именно това е най-привлекателната черта, следвана от хубавите очи.

И още допирни точки - жените и мъжете търсят сговорчиви партньори с благ темперамент, които не са капризни по отношение на храната, предпочитат кучета пред котки и харесват поп и рок музика.