Ликът на Дядо Добри се усмихва от блок 54 в столичния квартал "Хаджи Димитър". Прекрасният графит е дело на уличния художник Насимо. Станислав Трифонов вече твори нов графит в столичния квартал.

Снимка 261532

Огромният графит ще символизира мечтата на малко момиче без родители, за любов и щастливо детство. В ръката си момичето държи тебешир, с което ще нарисува цветна дъга и картинка на "мама, татко и аз". Насимо разкри пред пиарката Кристи Мартинова, че темата за изоставените деца и децата на разведени родители му е болна.

Снимка 261530

"Днес се срещнах с изключително талантливия уличен художник/графити-райтър Станислав Трифонов - Nasimo - Kardami Kapila Das, по повод най-новия му проект в София, който до броени дни ще краси стената на блока до пазарчето на кв. Хаджи Димитър, на бул. Макгахан. Негово дело е и 25-метровото изображение на Дядо Добри, който се усмихва от друг блок, само на метри от този. Всички те са част от поредицата му "Urban creatures"- огромни рисунки с позитивни послания и образи на известни личности, изгряващи върху фасадите на сгради в столицата.

Nasimo сподели, че темата за изоставените деца и децата на разведени родители му е болна от много време, и е решил да я пресъздаде по свой, артистичен начин, който да докосне хората и да напомня, че създаването на деца е отговорност. Проектът е в процес на завършване и ще е напълно готов до 2-3 дни. Ще наблюдавам отблизо полагането на последните щрихи от този толкова усмихнат човек и му благодаря, че е избрал нашия квартал за платно на своите красиви идеи," обясни в социалната мрежа Мартинова.