В началото на зимния сезон, столичната галерия "ЛИК" ще зарадва почитателите на изкуството и ярките живописни багри със слънчевите "Приказки от безкрая" на двама млади, но вече утвърдени в артистичното пространство художници - Александрина Караджова и Георги Петров. Изложбата включва техни картини, изпълнени със сух пастел и маслени бои, от които струи различната сетивност на женското и мъжкото начало в търсене на приказното около нас. Двамата творци, които са и родени на една дата, споделят своя заразителен възторг от живота, който ражда вихър от емоции и размах на щрихите, за да ни дари усещане за безкрая.

Александрина Kараджова е съвременен художник-пастелист. Самоук творец, който от 6 години се е посветил активно на пастелното изкуство (първата си изложба реализира през 2004 г. във варненската галерия "Арета"), днес художничката има 7 самостоятелни изложби у нас, а през май 2010 г. й предстои първа изява зад граница - в галерия "GORA" в Монреал, Канада. До момента освен в самостоятелните изяви, Александрина има и участие в общи експозиции в столични галерии. От началото на т.г. присъства с постоянни експозиции в Парк хотел Москва и Best Western City Hotel Sofia. Александрина е първият пастелист у нас с месечен арт бюлетин - Acrista Newsletter, и е специално пространство за споделяне на идеи и информация за изкуство, арт маркетинг, кино и литература.

"Необходимостта от откриване на приказност в дните винаги е била важна за съхраняване на красотата и душевността ни, но днес като че ли темата става все по-актуална. Като творци ние имаме особеното призвание да улавяме приказните мигове около нас и да ги споделяме с останалите, пресъздадени с цвят, мазки и щрихи. В този смисъл съвместната изложба е интересна симбиоза на различни гледни точки и похвати, като израз на емоциите и приказките, които ни вълнуват." - разказва Александрина Караджова.

Георги Петров е млад художник, избрал професията живописец, който от 1995 г. до днес е реализирал над 30 самостоятелни изложби и участия в общи експозиции в Братислава, Будапеща, Виена, Германия, Полша, Франция и България. През настоящата година Георги реализира изложбата "Петият сезон" в София, както и изложба в Български културен институт в Братислава. Идният месец предстои откриване на постоянна експозиция в книжарница Хеликон - София, а догодина и самостоятелна изложба в САЩ. Възпитаник е на Лесотехническия университет и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство - Пловдив с магистратура по Арт мениджмънт. Притежава авторска галерия в гр. Добрич. Твори предимно съвременна пейзажна живопис.

"Живописта за мен е любов, усещане, хъс, сърцебиене, емоция, понякога спонтанна, но винаги правена с отворена душа... Възприемам "Приказката" като състояние, настроение, преживяване; като родена от взаимодействието между двата свята - в нас и извън нас, създаваща друга, своебразна реалност, вдъхновена обаче, невинаги от измислени герои и случки..."- споделя художникът Георги Петров.