Сред каменните образци, изложени в музея „Земята и хората", носещи в себе си истории, стари колкото планетата Земя, една млада художничка ще представи пред света, своите настроения, чувства и емоции, изразени чрез средствата на живописта.

От 14-ти октомври до 8-ми ноември, посетителите на изложбата ще имат удоволствието да се докоснат до сакралното в света на твореца. Името на изложбата е „Вдъхновена от любов". Основната картина в експозицията носи същото име и представя красиви изгрев и залез. Te сa като две половини на едно сърце, показвайки най-точно представата на Жулиета за любовта, а именно споделени изгреви и залези.

Това е първата самостоятелна изложба на Жулиета Стоянова, вдъхновена първоначално от топлите цветове на Мексико, където пътува, преди да започне да се занимава с рисуване.

В сферата на живописта Жулиета работи едва от три години, като предишната й професия пак е била свързана с „докосване" на човешките сърца, но от медицинска гледна точка.
Т
ехниката й може да се определи като част от школата на нетрадиционната живопис и по-точно като „пръстова живопис".

В своите композиции Жулиета Стоянова изгражда нежни образи, които предават директни усещания на гледащия ги - за любов, топлина и движение.

„Сюжетът на картината никога не е ясен. Той се ръководи от моето моментно настроение, светоусещане. От там идва изборът на цветова схема, за дадена композиция. В последствие цветните петна оформят картина, която носи в себе си момент, история, настроение", обяснява за композициите си Жулиета Стоянова.

Това е и основната причина всяка картина да бъде рисувана наведнъж - за да се запази настроението, което е обзело художничката и което намира израз в платната.