Картините са рисувани специално за тази изложба и показват впечатленията и преживяванията му от посещенията  в Египет и Перу, през погледа на българския художник.

Древни  народи от Латинска Америка се срещат с друг древен народ от Европа. Пейзажи от Андите, модернистични композиции  посветени на платото Наска, с мотиви от уникалните земни рисунки. Композициите са с елементи от перуанските цветове и фолклор.

Ще видим също платна с голо тяло.  Концепцията на художника е да се разкрие красотата на женското тяло, неговата виталност и сила, пречупени през неговото светоусещане.

Акцент в изложбата е на картина по Дали - "Реквием".

Художникът е безкрайна вселена.  Това е причината за разнообразието от образи и емоции, които притежават неговите картини. Така съвсем  различните по жанр платна, съвместяват реалност, фантазии и настроения със съвсем различен заряд.

 

Петър Маринов е роден 1960г. в София. През 1986г. завършва НХА в класа на акад. Светлин Русев.

От  1986г.  до  сега  участва  непрекъснато  в много общи  и самостоятелни художествени изложби.

През 1987г. открива самостоятелна изложба в Москва. През 1996г. прeдставя  изложба в Каракас - Венецуела.

Множество  изложби в галерии в София - галерия "Хемус", галерия "Стълбата", Интерпред, в Парк-хотел "Москва", галерия "ЛИК"и др.

Творби на Петър Маринов са притежание на частни колекции в Русия, Венецуела, Австрия, България, Япония /проф. Мацумая, Такашимая/ и други.