Трима компютрни специалисти редят своя обща изложба с любопитни фотографии в галерия „Студио 9" в Пловдив. Тя се открива утре, 2 ноември 2009 г., от 18 ч. в галерията на ул. Магура 9 (срещу бар Найлона, до бар Макалали).

Експозицията ще може да се види до 15 ноември. Общото мото на снимките е „Разпилени мисли". „Разпилени мисли - мислите, които са ту Тъмни, ту Светли. Понякога са Цветни, понякога Сиви.

Другото лице на човека, на света. Раздвоението на всичко, което крием, което ни заобикаля и или е в нас самите" - така обясниха майсторите на фотообектива Цветан Узунов, Ивайло Маджаров и Чавдар Калдиев идеята за изложбата си.

Общо 42 кадъра ще видят почитателите на художествената фотография, като съотношението на творбите между тримата автори е 6+11+25. Част от снимките са направени по време на лятната ваканция на хакерите в Иракли - един от тях (Иво) се вдъхновил от лодките, паркирани на пристанището, и докато другите сладко-сладко си спели в кемпера, той грабнал фотоапарата и ги запечатал.

Чавдар Калдиев пък се вдъхновил от малко момиченце на име Ани, и нейните портрети също се получили доста ефектно. Тя е обещала да присъства утре на откриването на изложбата и е приготвила плюшена играчка за фотографа си, да си я гушкал, когато остане самотен.

Цецо пък е експериментирал като е снимал с дълга експозиция и различно осветляване на няколко модела, за да покаже различните лица на един и същи човек.