Рок легендите ZZ Top идват в България за концерт на 21 октомври. Триото ще забие на столичния стадион Академик, а началото на концерта е от 20 часа.

Тексаските рокери ще стъпят за първи път в родината ни и то по специален повод - 40 години на сцена. Освен това събитието у нас е и част от турнето им Double Down Live.

Билетите за дългоочакваното шоу влизат в продажба от 13 август, а цените им варират от 50, 60 и 80 лева за фен зона. Организаторите от Болкан Ентъртейнмънт Къмпани предлагат и специална промоция - първите 2000 пропуска ще са на специална цена - с 10 лева по-малко от горе обявените цени.

Легендарното трио е създадено в края на 1969 г. в Хюстън, щата Тексас. В групата са Били Гибънс ( вокали и китара), Дъсти Хил (вокали, бас и кийборд) и Франк Беърд ( барабани и перкусии). Бандата е част от Рокенрол залата на славата и може би една от единствените групи, която вече 40 години е в оригиналния си състав.

Освен концерта на ZZ Top от Болкан Ентъртейнмънт са се заели да привлекат още големи имена на българска почва през предстоящия есенен сезон. Сред тях се открояват имена като Натали Кол и шотландската рок банда Simple Minds. Предвижда се и двата концерта да се проведат в зала 1 на НДК.

На пресконференцията бе засегната и темата за построяването на нова уникална многофункционална спорта зала в София, за която вчера Премиерът Бойко Борисов подписа договор с президента на Главболгарстрой Симеон Пешов.

Промоутърите смятат, че освен за спортни събития съоръжението трябва да бъде съобразено и с концертните изяви, които ще се провеждат в него. Въпросът е много належащ, тъй като според организаторите на музикални събития правителството не взима под внимание липсата на условия за провеждане на концерти през цялата година.