Прожекции на музикалната комедия „Търсете идола" с участието на Силви Вартан, Шарл Азнавур и Джони Холидей, се организират от Националният дворец на културата и София Мюзик Ентърпрайсис. Филмът е включен в ежегодния фестивал Киномания 2009.

Той ще бъде представен по повод предстоящия концерт на голямата певица и актриса Силви Вартан, който ще се състои на 28 октомври от 20.00 часа в Зала 1 на НДК.

„Търсете идола" включва едни от най-популярните песни на френската прима, сред които и „Тази вечер аз съм хубава", позната от българските кавър версии на Богдана Карадочева и Дони и Нети.

Лентата е комедия за мъж, принуден от приятелката си да открадне скъпо бижу. За да се спаси от преследвачите си, той скрива бижуто в китара, след което се разколебава и решава да върне откраднатото. Проблемът е, че китарата със скритото бижу се оказва собственост на няколко музиканти.

Прожекциите са на 22 октомври, от 19.00 ч. В Дом на киното, 25 октомври, 19.30 ч. в кино Одеон и 27 октомври, 19.00 ч. в кино Люмиер.

В деня преди концерта, 27 октомври, се очаква френската звезда да присъства на 75-годишния юбилей на Специализирана Акушеро-Гинекологична Болница за Активно Лечение „Шейново", заедно с министър председателя на България г-н Бойко Борисов.

Друга актуална новина около харизматчната певица е, че преди броени седмици парижкото издателство "ХО" пусна на френския пазар автобиографичната книга на Силви Вартан, наречена "Между сянката и светлината". В нея прочутата певица и актриса, най-после премахва дистанцията между себе си и публиката, за да разкаже най-вълнуващите моменти от живота си.

Билети за предстоящия концерт на Силви Вартан на 28 октомври все още могат да бъдат закупени на цени от 40 до 80 лева от касите на Тикетпро България в цялата страна, както и оналйн.