Третото издание на най-тежкия рок фестивал в Бългрия Thrash Till Death ще се проведе в Каварна на 13 август, обявиха организаторите от „Жокер медиа" и община „Каварна".

Траш метъл идолите Overkill и Exodus, канадските пауър метъли 3 Inches of blood и българските хардкор лидери Last hope ще забият на градския стадион „Калиакра".

Overkill са едни от създателите на съвременния облик на траш метълa, оформили го като жанр в тежката музика.

Те се сформират в началото на 80-те години на миналия век в Ню Джърси и бързо се превръщат в истинско явление на траш сцената заедно с групи като Metallica и Anthrax.

През годините яростната банда издава редица албуми, изпълнени с много енергия и агресия, като най-успешен се оказва "Horrorscope" от 1991 г.

Overkill ще стъпят на сцената на Thrash Till Death с главната роля на хедлайнер на феста.

Други траш величия - Exodus, които ще са един от гвоздеите на тазгодишния фестивал, също идват за първи път у нас.

Групата е основана от Кърк Хамет и Том Хънтинг през 1982 г. Любопитно е, че в самото начало те разпространявали музиката си неофициално и то с голям успех.

Година по-късно обаче Кърк Хамет е поканен да се присъедини към Metallica, за да заеме мястото на Дейв Мъстейн.

След тази промяна в състава Exodus издават дебютния си албум - "Bonded By Blood"(1985), който и до днес се нарежда сред най-добрите албуми в история на траша.

През годините бандата е свирила с метъл легенди като Pantera, Anthrax, Motorhead, Black Sabbath, Celtic Frost, Megadeth, Metallica и Body Count.

Канадците 3 Inches of Blood се събират през 2000 г. по повод повторен концерт на старата им група, след който решават да останат заедно.

През 2006 г. подгряват концерта на Iron Maiden в Калифорния, а след излизането на последния им албум „Fire Up the Blades" свирят на Ozzfest 2007.

Българското участие на тазгодишния Thrash Till Death ще бъде в лицето на кораджиите от Last Hope.

Най-успешната българска хардкор група и друг път е свирила заедно с големи чуждестранни имена, така че за тях Trash till death ще бъде просто поредна крачка напред.

Билетите на цена от 25 лева са в продажба от днес - може да ги намерите в билетния център на НДК и в разпространителската мрежа на Ticketstream.

В деня на фестивала входът ще е 30 лева.