Второто издание на фестивала за млади български групи явно не е останало незабелязано от феновете на по-твърдата музика в столицата, тъй като барът беше изненадващо пълен.

Първи на сцената излязоха алтернативните рокаджии Default, познати ни от "Spirit of Burgas". Водени от въоръжения с мегафон фронтмен Нинко, още с първите акорди на Get Ready те спестиха на присъстващите всякаква нужда от разгрявки, обяснения и прочее ненужности. Бандата комбинира в звученето си тежки и мелодични моменти и всяка песен (и особено новата Bleed!) е пътешествие от крайни емоции.

Default вляха от енергията си на феновете с рутината на някоя голяма група, която днес е в „Тънка червена линия", а утре лети за някой мнооого голям фест (последното им го желаем от все сърце). По нищо не си пролича, че това е първото шоу на новия басист Мартин Митков. Default се похвалиха, че имат 10 готови песни, тоест по някое време догодина вероятно ще им се радваме и в домашни условия.

След дежурната суетня около сцената (която, уви, не доведе до подобрение в малко „смазания" звук) и малко лепене на еротични фотоси около барабаните, на сцената се качи и втората група за вечерта - Booze Brothers. Те също са „ветерани" от Spirit-а, но вместо в дебрите на лесно запалимия алтърнатив, младежите плават в безбрежното алкохолно море на южняшкия рок. Групата наскоро извади дебютното си EP „Songs about..." и с голямо желание демонстрира на феновете защо е добра идея да си го набавят възможно най-скоро.

Преминахме със задружни усилия през грууви китари, раздвижена ритъм секция и подобаващите за стила пропити с махмурлук вокални партии на фронтмена Емо, който от време на време пригласяше с хармоника (размазана от озвучителите, но мълчи, сърце). Чухме познатите "Time's Run Out", "Song About a Man" и закриващата "Wings of Dust", оплакахме дружно съдбата на лишения от алкохол лирически герой в "Dry River" и с широка усмивка напуснахме заведението.

„Тънка червена рок седмица 2" се организира в партньорство с „Град за отговорни хора", които чрез феста промотират социалната кауза „Срещу насилието", целяща инкриминиране на посегателствата над животни. Признавам, в края на вечерта наистина всякакво желание за физическа саморазправа с кученца, котенца, колеги, шефове и прочее отвратителни същества наистина ме беше напуснало. Палци горе за инициативата.

Във вторник от 21:00 часа щафетата поемат OverGame и Ювиги; на следващия ден ще ги последват Der Hunds и Awake, а в последния ден на фестивала на сцената ще забият Soundfull и Йерихон.

Бар „Тънка червена линия" се намира в „Зона Б-5", на 5 минути от Mall of Sofia. Билетите за отделните дни са по 5лв., а входът за целия фест е 15лв. В тази цена влиза и промоционален диск с песни на участващите групи. Един вид, струва си!