Голямата Четворка, Metallica, Slayer, Megadeth и Anthrax ще покажат своето историческо изпълнение заедно на Sonisphere на целия свят, като го излъчат през сателит в кино салоните по цялата планета в едно уникално HD кино събитие.

За голямото концертно кино Четворката избра именно нашата дата - 22 юни, Национален стадион Васил Левски.

Четирите легендарни банди са създатели на тогава ъндърграунд траш метъл движението, които от 80-те до днес доминират в света на метъла с продажби на милиони копия от своите албуми и препълнени зали и стадиони по целия свят. Въпреки голямото очакване и желание на феновете, тези музикални гиганти никога до този момент обаче не са свирили заедно на една сцена.

Шоуто на 22 юни ще се излъчи в над 800 кино салона в Европа, Щатите, Канада и Южна Америка. Малко по-късно ще има прожекции още в Австралия, Южна Африка и Нова Зеландия.

Ето какво казват и самите музиканти от Голямата Четворка за предстоящите исторически мигове:

Ларс Улрихот Metallica: "Кой би си помислил преди повече от 25 години, че Голямата Четворка на траш метъла не само все още ще е наоколо, ами и че ще е по-популярна отвсякога? Че ще прави концерти заедно? На стадиони в цяла Европа? А на всичкото отгоре и че всичко това ще се прожектира в кино салоните на High Definition? Правим го, дръжте се!"

Китаристът на Anthrax Скот Иън: "Мамка му, не стигаше, че е толкова яко, че забиваме заедно цялата Голяма Четворка, ами сега ще ни дават и в кината! Метъл в кино салоните, евала! Неописуемо е колко много значи това за метъл общността по целия свят. Купете си билети и се подгответе за хедбенгинг!"

Кери Кинг от Slayer: "Не мога да повярвам, че това не се е случило преди 15 години! Феновете най-накрая ще получат това, което искаха. И мисля, че това е зверовито страхотно!"

Дейв Мъстейн от Megadeth: "Магнитудът на това събитие все още не е изчислен точно. Ужасно съм развълнуван да знам, че хората по цялата планета ще могат да отидат в кино салоните и да преживеят най-великия лайн-ъп възможен в цялата световна история на хеви метъла!"