Култовият Бургаски фестивал, който в периода 1995 - 2000 г. претърпя пет издания, с участието на групи като Necromancer, Kartzer, Biophobia, Korozy, Scapegoat, Diabolism, Arteria, Powerdrive, Demonism, Exhumator, Desolate и много други, изглежда е на път да се възроди.

Летният Театър в Бургас е запазен за датата 8 aвгуст за събитие, което носи многозначителното наименование GRAND REUNION FEST 2010.

Организаторите, които засега са лаконични на подробности, споделят, че идеята им е да възродят това знаково събитие, тъй като то остава едно от най-знаменателните за българската сцена, по времето, когато истинският ъндърграунд дух масово владееше сърцата на феновете.

За да се подчертае приемствеността, за участие в GRAND REUNION FEST 2010 са поканени само групи, които са свирили и на първите издания, а след това са прекратили дейността си.

Този път, обаче, за първи път т.нар. „Бургаски дет фест", ще се увенчае и с участието на две култови имена от чужбина, всяко от които е жива легенда в своя жанр.

Предстоят подробности.