Робърт Плант може отново да свири с Led Zeppelin, пише Contactmusic.  Легендарният певец дълго време твърдеше, че няма начин да се съберат скоро, но напоследък е признал, че отворен за дискусии с Джими Пейдж и Джон Пол Джонс.

"Мисля, че обмисляме да говорим", бе отговорът на музиканта, когато бе запитан от avclub.com дали Led Zeppelin мислят отново да свирят заедно.

Робърт и другите се събраха еднократно през 2007, когато свиреха в чест на основателя на Atlantic Records Ахмет Ертгън. Но тогава той имал големи съмнения относно бандата.

"Тогава вниманието ми бе отвлечено от страх и спомени. Питах се постоянно, дали мога да го направя, не е ли по-добре да оставим нещата, така както са. Но трябваше да го направим. Трябваше да кажем довиждане на Ахмет, което се оказа чудесна възможност да изгладим много неща между нас", допълва Плант.

Джими Пейдж е изразявал желание Led Zeppelin да се съберат, но също така заяви, че бъдещото на групата е в ръцете на Робърт Плант.

"По-добре питайте Плант какво ще е бъдещето на Led Zeppelin. Музикантите винаги могат да се съберат и да свирят заедно, но не можеш да излезеш пред хората с Led Zeppelin, ако с теб не е оригиналният вокалист", коментира Пейдж.