Фенове на Джъстин Бийбър и "Уан дайрекшън" изляха гнева си в социалните медии от това, че идолите им бяха пренебрегнати в номинациите за наградите "Грами".

Номинациите за наградите за 2013 г. водят група "Фън.", Франк Оушън, "Блек кийс", "Мъмфорд енд сънс", Джей-Зи и Кание Уест. Националната академия за звукозапис на САЩ обаче пренебрегна някои от най-популярните и най-продавани изпълнители.

Бийбър, който спечели три Американски музикални награди през ноември, запази мълчание, но мениджърът му Скутър Браун написа в Туитър, че 18-годишният певец има албум с огромен успех, всички билети за турнето му са били продадени и навсякъде е спечелил публиката. Мнозина от 31-милионната армия фенове на Бийбър го последваха с призиви "Бийбър за "Грами".

Бийбър досега не е печелил "Грами". През юни той издаде албума "Believe", в който изглежда по-зрял. От него са продадени 1,1 милион броя. Британската група "Уан дайрекшън" също остана без номинация, въпреки че албумът им "Up All Night" оглави класацията Билборд 200. Билетите за концертите им по целия свят бяха разпродадени.
Тази година те спечелиха и три награди на MTV.

Лейди Гага, Ники Минаж и Сай също не получиха номинации. Лейди Гага тази година насочи силите си към глобалното си турне и не е издавала нов албум. Минаж обаче издаде "Pink Friday: Roman Reloaded", който оглави класацията Билборд 200. "Gangnam Style" на Сай стана най-гледаният видеоклип в Ютюб, но той не успя да стане първият кореец с номинация за "Грами".

Наградите "Грами" ще бъдат връчени на церемония в Лос Анджелис на 10 февруари догодина.