Точно 30 дни остават до дългоочакваната първа поява на култовото трип-хоп дуо от Бристол на българска земя.

След концертите на Боб Дилън и сър Елтън Джон, фестивалът "Арена Музика 2010" ще влезе в историята със забележителното участие на още едни гениални музиканти.

Определяни като най-могъщите творци на промяната в комбинирането на стилове през 90-те, на 15 юли, две десетилетия по-късно, Робърт Дел Ная (известен като 3D) и Грант Маршал (кратко и ясно - Daddy G) ни канят на едно пътуване в музикална вселена без граници.

Пресечната точка е островът "Heligoland" - мистериозното заглавие на най-новия им едноименен албум, който с излизането си преди броени месеци развълнува тълпите след 7-годишното отсъствие на Масив Атак от сцената.

В момента Дел Ная и Маршал се подготвят за старта на световното си лятно турне. Прави впечатление, че в 15 от общо 24-те официално потвърдени дестинации музикантите ще са хедлайнери на фестивали. Първата дата е само след 2 дни: на 18 юни домакин на уникалното им шоу ще бъде Southside Festival в Германия. Следват IN Music Festival в Загреб на 23 юни, норвежкият Hove Festival на 1 юли.

В Румъния са малко по-рано (на 27 юни), а в Гърция и Турция - непосредствено преди нас,  11 юли (Атина) и 13 юли (Истанбул).  Три дни след концерта си в София Масив Атак се връщат на изходна позиция в Германия, за да поемат към японския Fuji Rock Festival. Там на 1 август от основната "зелена сцена" високо в планината, с титлата "грийн стейдж хедлайнери" 3D и Daddy G ще се поколонят пред 40-хилядна публика.

С какво ще ни изненадат Масив Атак по време на концерта в България - спрягана като една от най-горещите и екзотични дестинации в шеметното им пътешествие до най-големите световни сцени, ще стане ясно съвсем скоро.

Билетите на цени от 50 до 80 лв. са в наличност и могат да бъдат закупени в мрежата на "Тикетпро" и неговите партньори, както и онлайн на www.tickеtpro.bg.