Канадската метъл банда Annihilator, в лицето на безупречния Джеф Уотърс, пристига за участие в последния ден на тазгодишния Каварна Рок фест 2010 - 25 юли с чисто нов албум.

Той ще е тринадесети по ред за бандата, озаглавен e "Annihilator" и ще се появи на пазара в Европа и САЩ на 17 май. Някои от вече готовите парчета от новата тава са достъпни за прослушване от феновете, на официалния сайт на групата. Пак там е поместена и обща снимка на Джеф Уотърс и Пол Ландерс от Rammstein от съместното им участието в "Musikmesse" във Франкфурт от края на март.

В четиридневният форум Джеф уотърс демонстрира умения с китара пред гости и фенове, а накрая раздаде и автографи с широка усмивка на лице. За феновете си в Каварна той обещава специална среща на която да разпише всякакви фенски материали - снимки, инструменти, тениски. Предложението дойде от самия Джеф, а организаторите на Каварна Рок Фест 2010 приеха идеята и я предложиха на всяка от останалите гостуващи банди, в рамките на фестивала.

Друга от звездните участници в Каварна Рок Фест 2010 - Таря Турунен също подготвя нов албум, а в края на миналата седмица официално представи и неговата обложка. Албумът ще се кава "What Lies Beneath", а визията му е дело на дизайнера Dirk Rudolph, с който Таря работи не за първи път.

Официалното му появяване на пазара се очаква след датите на фестивала. В летните си участия, в това число и 23 юли , когато ще видим Таря в Каварна, тя обещава да подгрее публиката и с някой от новите парчета.

Фестивалът в Каварна ще се проведе в периода 23 - 25 юли. Организаторите от Лауд Консертс и Община Каварна вече пуснаха в продажба и еднодневните билети за тридневното рок събитие.

Цените са както следва: еднодневен билет - 40лв, тридневен билет за фестивала - 90лв. Местата, на които можете да ги намерите са в интернет в мрежата на Ticketstream.bg, Eventim.bg и в Билетен център в НДК.

В рамките на трите дни на Каварна Рок Фест 2010 ще гостуват:
На 23 юли - Tarja Turunen и Doro Pesch, подкрепени от Epica , Leaves' Eyes и Atrocity. На 24 юли Каварна ще се разтресе от Kreator, Sodom и Korpiklaani. На 25 юли ще видим - Accept, AnnihIlator, Primal Fear и Voivod.