Когато стане дума за заснемане на филми и сериали, щатът Джорджия е сред любимците на индустрията - не една и две продукции на Netflix, HBO и Marvel са заснети там.

Emancipation, Уил Смит, Антоан Фукуа и филмът за избягал роб, който ще снимат

Уил Смит ще бъде избягал роб, борещ се за живота си

Emancipation ще повдигне много въпроси

Създадената инфраструктура благоприятства за това, като икономическите ползи също са доста големи. Но политиката в Джорджия може да коства доста от тези ползи и приходи.

Уил Смит и Антоан Фукуа са решили да изтеглят продукцията на филма Emancipation от щата, защото не са съгласни с приемането на нов закон, който според тях ограничава правото на вот на много хора.

В изявление за The Hollywood Reporter актьорът и режисьорът казват, че не искат да предоставят икономически ползи на подобно управление. Плановете бяха Emancipation да бъде заснет в Джорджия, като Apple ще продуцира филма заедно със Смит и Фукуа.

Актьорът ще влезе и в главната роля - тази на Гордън - роб, успял да избяга от плантация в Луизиана и да се спаси. По-късно става известен със снимките, които показват белезите по гърба му, причинени от удари.

Уил Смит, Pod Save America, расизмът и готов ли е да влезе в политиката актьорът

Ще влезе ли Уил Смит в политиката

Малко му остава, нас ако питате

Нищо чудно примерът на Уил Смит и Антоан Фукуа да бъде последван и от други големи продукции, което определено може да окаже натиск над управляващите в щата.