За тези почти 15 години феновете на киновселената на Marvel, която не е никак малка, се привързаха към основните герои. Ето защо за тях смъртта на Тони Старк в "Отмъстителите: Краят" се оказа хем неочаквана, хем болезнена.

Но той не е единственият, който може да се похвали с любовта на хората. Същото важи и за Тор Одинсон (Крис Хемсуърт). Все пак, ако не беше достатъчно харесван и интересен, сега нямаше да пишем за четвъртия му самостоятелен филм.

Интересното при него е, че първите два, режисирани от Кенет Брана и Алън Тейлър, са много по-различни от последните два, за които се погрижи новозеландския гений с камера в ръка Тайка Уайтити.

Снимка 580191

Източник: Форум Филм България

Той свърши чудесна работа с "Тор: Рагнарок", който бе приет радушно и от критици, и от фенове. Защото ни показа Тор в една нова светлина. Той изведнъж стана още по-забавен, а приключенията му хем смешни и забавни, хем изпълнени с екшън.

Това се хареса на всички и логично дойде новината, че ще има четвърти самостоятелен филм - "Тор: Любов и гръмотевици". Интересът на феновете бе погъделичкан и от факта, че Натали Портман отново ще влезе в ролята на Джейн Фостър - голямата любов на Тор.

От трейлърите разбираме, че Джейн по някакъв начин е успяла да се сдобие с абсолютно същите сили, които има и Тор. И още по-изненадващото е, че за оръжие използва Мьолнир - чукът, който злата сестра на Бога на гръмотевиците Хела, направи на парчета в "Рагнарок".

Снимка 580192

Източник: Форум Филм България

Всичко това веднага води на мисълта, че мултивселената, която вече бе отворена от Доктор Стрейндж и Спайдърмен, ще се разкрие в пълния си блясък. Но дали това е така или има друго логично обяснение - няма да казваме, защото мразим когато някой сее спойлери.

Факт е обаче, че Тор и Могъщия Тор, както нарича себе си Джейн, ще трябва да се изправят пред злодей, който е вдигнал мерника не само на тях, но и на всички останали богове. Гор (Крисчън Бейл), който става известен като Касапина на богове, е дал обет да избие всички божества, защото са недостойни и лъжливи.

Снимка 580188

Източник: Форум Филм България

Преди няколко седмици се появиха мнения, че именно Гор е може би най-добрият злодей, който киновселената на Marvel има. След Танос, разбира се. Силно твърдение, което е трудно да подкрепим, но пък наистина можем да кажем, че е сред най-добрите.

Интересен факт за него е, че визията му е променена от Тайка Уайтити. Защото в комиксите носът му липсва и прилича много на друг злодей, но от различна вселена - Волдемор. А колкото да самия Тор - той отново ще бъде нацепен. И да, сцената с голото му дупе не е цензурирана, както Уайтити вече разкри.

Снимка 580195

Източник: Форум Филм България

"Тор: Любов и гръмотевици" определено се опитва да тръгне по пътеката, отъпкана на предходния филм, което накара някои критици да го определят като хубав и забавен, но в същото време и безсмислен.

Дали е такъв всеки може да прецени, след като го изгледа. Ние със сигурност ще препоръчаме гледането му, защото няма излишна драма и разтягане на локуми. И ще напомним, че след първите (и по-кратки) финални надписи има една скрита сцена. След вторите (които са и далеч по-дълги) още една. Това е Marvel все пак...

"Тор: Любов и гръмотевици" е по кината от 8 юли