След близо 10-годишна липса на оригинално българско съдържание, сме на път да видим документален филм, продуциран от HBO.

"Тихо наследство" ще ни покаже отблизо какво се случва в живота на Таня Димитрова, която през последната година виждахме редовно покрай брифингите на НОЩ и жестомимичният превод на новинарски емисии.

Таня е посветила живота си на това да помага на глухи деца. Тя влага сърце, сили и енергия в работата си с малки деца с кохлеарни импланти - устройства, които им помагат да чуват. Бори се и след отдадена рехабилитация тези деца да имат равен шанс за реализация в масовите училища - точно като всички останали.

Документалният филм на режисьора Петя Накова се концертира върху един труден период от живота на Таня, съпруга ѝ и двете ѝ деца.

Снимка 520089

През 2017 г. се налага Таня и съпругът ѝ да заминат в чужбина, за да може тя да се лекува. Тогава на по-голямата ѝ дъщеря Кати (само на 20 години) ѝ се налага да поеме и отговорността за центъра, и да грижи за по-малката си сестра Яна.

"Тихо наследство" ще покаже как силата на семейството и приятелството са достатъчни, за да могат майка и дъщеря да се справят заедно и поотделно, всяка - с препятствията, пред които се изправя.

Освен в България, филмът ще бъде достъпен за гледане в още 12 държави, сред които Полша, Унгария, Румъния, Молдова и Чехия. До момента HBO България има два оригинални документални филма - "Бетонни фараони" и "Хотел Рай".

"Тихо наследство" е в HBO GO от 23 март