От вчера, 6 ноември, The Life Ahead е достъпен в Netflix и интерес към него определено няма да липсва, защото в него участие взима София Лорен.

The Life Ahead, екранизацията по романа на Ромен Гари и първата роля на София Лорен за Netflix

Ето как изглежда София Лорен в първата си роля за Netflix

Ще гледаме с удоволствие

А това е първата ѝ роля от 10 години насам. Да не говорим, че филмът е режисиран от по-малкия син на актрисата - Едоардо Понти.

Очакванията към филма са и да попадне в полезрението на Академията при номинациите за Оскар догодина. И ако това се случи, София Лорен има реалната възможност да подобри рекорд.

През 1962 г. италианската актриса спечели Оскар за филма "Чочарка" (Two Women), а през 1965 получи номинация за "Брак по италиански" (Marriage Italian Style).

Ако бъде номинирана за Оскар за ролята си в The Life Ahead, Лорен ще подобри рекорд. През 2021 г. ще се навършат 56 години от последната ѝ номинация, което ще бъде най-дългия период между две номинации на един и същи актьор в историята на наградите.

Снимка 503977

Източник: GettyImages

Този рекорд към момента се държи от колегата ѝ Хенри Фонда, при който прекъсването е било в рамките на 41 години.

Ако София Лорен бъде номинирана, ще счупи и друг рекорд. 86-годишната актриса ще се превърне в най-възрастния номиниран за Оскар. Към момента този рекорд се държи от Емануеле Рива, който получи номинация за Оскар на 85-годишна възраст.

Новите филми и сериали на Netflix през ноември

Новите филми и сериали на Netflix през ноември

Започна да ни обхваща коледно настроение

А ако освен номинация получи и статуетка, ще бъде най-възрастната жена с подобно постижение, пише Variety.