Още отпреди около две години знаем, че Силвестър Сталоун ни подготвя филм на име Samaritan. Но доста дълго време за него не знаехме почти нищо.

Силвестър Сталоун, Ъруин Уинклър и нападките срещу продуцента заради правата над Роки

Защо Силвестър Сталоун се чувства ограбен

Актьорът не може да преживее, че няма права върху...

Е, това се промени, защото Amazon Prime Video решиха най-после да пуснат и първи трейлър, който определено ни дава насоки и изненадва. Ще се срещнем с г-н Смит (Сталоун), който на пръв поглед няма какво да крие. Води скромен живот, а за да се прехранва работи в сметопочистването на града си.

Градът обаче е неспокоен и насилието властва. И една определена случва кара 13-годишният Сам (Джавон Уолтън) да заподозре, че този стар човек не е кой да е, а супергерой, познат като Самарянинът. Проблемът в тази теория е, че въпросният суперчовек е обявен за мъртъв преди 25 години след битка със злодея Немезис.

Е, оказва се, че г-н Смит през цялото това време е успял добре да се прикрие, но не и от любопитното дете. Сам вярва, че именно Самарянинът може да спаси града от престъпността и насилието, в което е потънал. И от трейлъра разбираме, че ни очаква доста зрелищен екшън, придружен с множество експлозии и супергеройски изпълнения от Силвестър Сталоун.

И в този филм супергероите може и да са трудни за убиване, но остаряват. Основният злодей пък ще се изиграе от датския актьор Пило Асбек, който ни е познат от ролята си на Юрон Грейджой в Game of Thrones.

От People разбираме, че Samaritan е базиран на графични романи, издавани от Mythos Comics през 2014 г. Според Polygon пък има известни прилики прилики между г-н Смит и някои други супергерои, които сме гледали през годините.

Той например има подобен начин на обличане с Дейвид Дън (Брус Уилис) от "Неуязвимият" (2000 г.). Също като Джон Ханкок (Уил Смит) от "Ханкок" (2008 г.) пък мрази да е в светлината на прожекторите. Е, ще разберем колко точно общо имат съвсем скоро, защото Samaritan ще бъде пуснат в Amazon Prime Video на 26 август.