Лятото и топлото време чукат на вратата, въпреки че дъждът все още няма намерение да си ходи. Но каквото и да е времето навън значение няма...

Новите филми и сериали на Netflix през май

Новите филми и сериали на Netflix през май

Криминални мистери и зомбита на корем

Защото и този месец Netflix са ни подготвили нови филми и сериали, с които да се забавляваме и да уплътняваме времето си. Ето и кои привлякоха вниманието ни:

Breaking Boundaries: The Science of Our Planet

Започваме месеца с документален филм, защото сме фенове на този жанр, но и защото Breaking Boundaries: The Science of Our Planet за пореден път обръща внимание на риска, пред който поставяме планетата, както и съществуването ни като вид.

Филмът се позовава на науката, за да обясни как тикаме Земята към предела на възможностите ѝ и сме на път да разрушим баланса, спазван над 10 000 години.

Ще разберем и защо е толкова важно какво ще направим в следващите 10 години, за да спасим планетата и респективно човечеството.

Breaking Boundaries: The Science of Our Planet е в Netflix от 4 юни

Sweet Tooth

Продължаваме на леко мрачна темататика, но този път всичко е фентъзи, а не реална опасност. Сериалът ще ни покаже свят, в който по мистериозен начин започват да се раждат хибриди - хора, които имат и нещо животинско в себе си.

Но тук говорим буквално... Това обаче не засяга всички и тези, които са "нормални", се страхуват от хибридите, подлагат ги на преследване и ги избиват при всяка възможност.

Едно момче, родено като хибрид и живяло години наред в безопасност, сега е готово да тръгне на опасно пътуване, за да открие отговорите, които никой досега не е могъл.

Sweet Tooth е в Netflix от 4 юни

Lupin

Разбира се, че ще включим и този сериал, защото е сред любимите ни френски продукции на Netflix. Първият сезон видяхме в началото на годината и той се радваше на доста сериозен зрителски интерес.

Очевидно продуцентите са били подготвени за подобен развой на събитията, защото не след дълго стана ясно, че още след няколко месеца ще видим и втори.

Lupin, Netflix, Омар Си и трейлър на втори сезон

Ето кога ще се завърне крадецът джентълмен

Ще бъде интересно

В него играта загрубява, защото Асан Диоп (Омар Си) ще трябва да излезе от комфортното си прикритие, за да спаси отвлечения си син. А също така и себе си, защото полицията е по петите му.

Едно е сигурно - очакват ни още обири, вдъхновени от крадецa джентълмен - Арсен Люпен.

Lupin е в Netflix от 11 юни

Penguin Town

Завършваме месеца с една много сладка, но и образователна документална поредица, в която главни действащи лица ще бъдат... пингвините.

Но това не е типичната документална продукция за пухкавите птици. Penguin Town ще ни покаже колония от африкански пингвини, която всяко лято щурмува близкия град и нарушава всички правила.

И докато хората се мажат със слънцезащитни кремове и подготвят сърфовете си за вълните, пингвините, които са се адаптирали към жегата, са пръснати из целия град и причиняват задръствания.

Тяхна цел обаче не е да затрудняват хората, а да намерят партньор и да създадат поколение. Как точно се случва това, ще разберем от осемте епизода на документалната поредица. 

Penguin Town е в Netflix от 16 юни

През месеца в стрийминг платформата може да обърнем внимание и на Feel Good (4 юни), Headspace: Unwind Your Mind (15 юни), Katla (17 юни) и Fatherhood (18 юни).