В началото на година не сме и предполагали, че няколко месеца по-късно ще завързваме мартениците си, докато следим какво се случва с войната между Украйна и Русия.

The Tinder Swindler, Space Force и новите филми и сериали на Netflix през февруари

Новите филми и сериали на Netflix през февруари

Ето какво ни очаква

Но през последните две години трудно нещо може да ни изненада, защото очакваме абсолютно всичко. Очакваме и по традиция месец март да бъде изпълнен с много нови филми и сериали от Netflix. И не сме разочаровани, разбира се, а ето и какво ни грабна окото:

Worst Roommate Ever

Започваме месеца по не особено дружелюбен начин с една доста интересна документална поредица. Worst Roommate Ever ще ни покаже четири истински истории за това колко ужасен може да бъде един съквартирант.

Да, всеки има странни истории, включващи хората, с които делят едно жилище, но тук нещата са на съвсем друго ниво. На едно много плашещо и дори опасно ниво.

Защото на пръв поглед тихи и скромни съквартиранти в последствие се превръщат (или по-скоро показват истинското си лице) в истински злодеи, от които всеки може да се страхува.

Worst Roommate Ever е в Netflix от 1 март

Against the Ice

Филмът ще ни върне назад във времето чак през далечната 1909 г., когато двама мъже тръгват на много опасно пътуване сред дивата и сурова природа на Гренландия, за да докажат че островът е едно цяло.

Капитан Ейнар Микелсен (Николай Костер-Валдау) е твърдо решен да докаже, че твърденията на САЩ са грешни и Гренландия не е разделена на две и едната предполагаема част не им принадлежи.

Микелсен е придружен от младия и неопитен Ивер Иверсен (Джо Коул) и кучешки впряг. В крайна сметка той успява да достигне желаната дестинация и да събере доказателства, че Гренладния е едно цяло, но пътят назад ще бъде много по-труден, изпълнен с премеждия, глад и смъртни опасности.

Against the Ice е в Netflix от 2 март

The Adam Project

Продължаваме с един от любимите ни през последните години актьори Райън Рейнолдс, който напоследък буквално няма спирка.

В The Adam Project, освен него, ще видим още куп звезди - Марк Ръфало, Зоуи Салдана и Дженифър Гарнър. Адам е пилот, който открива начин да пътува във времето и избира да се върне назад.

Така се озовава при своята детска версия, а след това и при отдавна починалия си баща. Докато се опитва да излекува старите си рани, Адам води и друга битка, тази от бъдещето, в която се опитва да спаси всички.

The Adam Project е в Netflix от 11 март

Soil

Завършваме месеца с един много забавен, но и нестандартен комедиен сериал, който ще ни покаже, че всичко е възможно, но има и своята цена.

В семейството си Исмаел е смятан за неудачник, който не знае какво да прави с живота си и никога няма да бъде успешен. Но може би грешат, защото един ден му хрумва една "гениална" идея.

Исмаел знае колко важно е за мюсюлманите да спазват традициите и правилата, а такива, разбира се, има наложени и когато човек си отиде от този свят. Но пред тях се появява проблем, когато живеят в Белгия - на стотици километри от родината си Мароко.

Става много скъпо и трудно да погребат близките си в Мароко, затова на Исмаел му хрумва идеята да отвори бизнес. Ще внася земя от родината си в Белгия и ще предлага на заинтересованите мюсюлмани да погребват близките си там, но в родна земя. И така без да се усети, находчивият мароканец си навлича редица проблеми.

Soil е в Netflix от 17 март

През месец март може да обърнем внимание също така на Pieces of Her (4 март), Last One Standing (8 март), Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives. (16 март), Windfall (18 март) и втория сезон на хитовия сериал Bridgerton (25 март).