Две години след края на Game of Thrones няма изгледи много скоро да видим отново сериал по книгите на Джордж Р.Р. Мартин - снимките на предисторията House of the Dragon все още не са започнали. Но и HBO не са се отказали от идеята да разширяват този магичен свят. 

House of the Dragon, Оливия Кук и с какво сериалът за предисторията на Game of Thrones ще е различен

С какво House of the Dragon ще се различава от Game of Thrones

Поне според Оливия Кук

От Deadline разбираме, че се готвят още цели три сериала, действието в които също ще се развива преди това в Game of Thrones.

9 Voyages е работното заглавие на първия, който ще проследи какво се случва със сър Корлис Веларион, познат като Морската змия и глава на дома Веларион. Интересното е, че този персонаж ще присъства и в House of the Dragon, но повече не се знае на този етап.

10 000 Ships пък ще се съсредоточи върху принцесата войн Нимерия - прародител на дома Мартел и основоположник на кралство Дорн. Действията в сериала ще се развиват около 1000 години преди вече познатите ни.

По този начин именно 10 000 Ships ще ни върне възможно най-назад в историята, защото няма друг обявен сериал, чието действие да се развива толкова рано. Дори действията в House of the Dragon са 300 години преди познатите ни.

Е, имаше проект, който трябваше да ни върне дори повече от 1000 години, но след заснемането на пилотен епизод от HBO решиха да се откажат от идеята.

За третият сериал се знае, че идеята е действието да се развива в Кралския чертог из тесните улички, където са родени герои като сър Давос и Джендри например.