Изминаха две години от финала на Game of Thrones, от който повече хора бяха разочаровани, отколкото удовлетворени.

House Of The Dragon, Кейси Блойс, HBO и кога да очакваме сериала

Кога да очакваме House Of The Dragon - сериалът за дома Таргариен

Програмният директор на HBO дава яснота

HBO ще се опитат да отмият горчивия привкус, който осмият сезон на сериала остави у феновете с друг сериал от света на Джордж Р.Р. Мартин - House of the Dragon.

Не можем да бъде сигурни кога точно ще видим (пред)историята, фокусирана върху дома Таргариен, но се надяваме, че ще е възможно най-скоро.

В интервю за The Telegraph Оливия Кук, която ще влезе в една от главните роли, казва, че между Game of Thrones и House of the Dragon има една огромна разлика. И тя е в отношението към жените.

Актрисата е имала възможността да прочете сценария и казва, че в него няма сцени на изнасилвания или други издевателства над жени, каквито в Game of Thrones имаше в изобилие.

"Не мисля, че ще се осмелят отново да включат подобни сцени", допълва Кук. Както знаем, една от критиките към Game of Thrones беше свързана с голотата и сцените с насилие, които на моменти стават брутални.

House of the Dragon, "Огън и кръв", Game of Thrones, Рис Ифанс, Соноя Мицуно и новите актьори в сериала

Още попълнения в "Огън и кръв" - новият сериал по Джордж Р.Р. Мартин

Още малко подробности

Оливия Кук признава, че преди да спечели ролята за House of the Dragon, не е гледала нито един епизод на Game of Thrones, но след това го е направила, пише Fox News.