Въпреки че идеи за нови филми не липсват, в Холивуд никога не отказват възможността да екранизират някоя книга. А в редки случаи започват борба за правата още преди самата книга да е излязла.

Което си е голям риск, защото въобще не е ясно дали сюжетът ще се приеме добре и ще е интересен за хората. Universal обаче са решили да рискуват, защото са спечелили наддаването с други големи студиа и продуценти за правата върху Falling.

Не знаете каква е тази книга? Съвсем нормално, защото тя дори още не е излязла от печат. Трябва да го направи този юли, но около книгата и авторката ѝ вече се вдигна доста шум.

Романът е дело на Т. Дж. Нюман, която доскоро е била стюардеса, но вече е напуснала работата си, защото спокойно можем да кажем, че е милионер. Нюман е подписала договор за две книги с Avid Reader Press, а стойността според The Hollywood Reporter е седемцифрена сума.

Universal пък са платили 1.5 милион долара за правата за екранизация. Което си е сбъдната мечта за авторката. Самата тя споделя, че идеята за романа ѝ е хрумнала по време на полет, докато пасажерите са спели.

И не ѝ е давала мира, затова използвала всички подръчни средства като салфетки или мобилни устройва, на които да води записките си, докато е на борда и има свободно време.

В Twitter вече бившата стюардеса пише, че е написала близо 30 чернови на книгата, но първоначално около 40 мениджъра не са проявили интерес към нея. Е, важното е, че точните хора са го направили, което пък доказва, че мечтите се сбъдват.

Снимка 470159

Източник: iStock

Сюжетът на Falling ще ни прати на борда на самолет, който трябва да направи рутинен полет от Ню Йорк до Лос Анджелис. Но никой от 140-те пътника няма и най-малка представа, че 30 минути преди самолетът да излети семейството на пилота е било отвлечено.

А той, от своя страна, може да направи само едно, за да удовлетвори похитителите и те да не убият най-близките му - да разбие самолета. Къде, как и защо - ще разберем, когато книгата излезе.

Филмовата адаптация, която се надяваме да видим в близките години, е описана от източник на изданието като "Скорост" (1994 г.), но на 10 000 метра височина. Е, това определено ни допада.