Почти веднага след края на Game of Thrones стана ясно, че HBO няма да оставят просто така магичния и носещ големи приходи свят, създаден от Джордж Р.Р. Мартин.

Джордж Р.Р. Мартин, "Домът на дракона" и какво още каза авторът за сериала на HBO

Джордж Р.Р. Мартин с нови подробности около "Домът на дракона"

Опитва се да вдигне очакванията

Бяха обявени няколко сериала, действието в които трябва да се развива преди това в Game of Thrones. Един от тях обаче беше отказан след като пилотния епизод беше заснет. Но на "Домът на дракона" (House of the Dragon) му провървя и сериалът е вече заснет.

Като дори има надежди да го видим още в края на тази година. Но нищо не се говори и не се чува за останалите сериали, което е малко притеснително. Но тук на помощ идва Джордж Р.Р. Мартин, който в блога си хвърли повече светлина около тях и какво точно се случва.

Снимка 472140

Източник: Instagram / thecoremagazinetr

Мартин отново уверява, че "Домът на дракона" ще ни хареса много, защото вече е видял суров материал и е останал очарован. След това допълва, че Ten Thousand Ships остава заглавието на сериала за легендарната кралица и войн на Дорн, а Аманда Сегел ще бъде основен продуцент.

Сериалът за известния търговец и изследовател - Корлис Велариън, също ще го бъде, но вече не се казва Nine Voyages, а The Sea Snake. Причината за промяната в заглавието е, че не са искали да има два сериала, в които има някакво число в заглавието. Бруно Хелър пък се е заел с него.

The Dunk and Egg за странстващия рицар и Егон V Таргариен е поверен на Стив Конрад, който според Мартин иска да постигне една достоверна адаптация на разказите му. Първият сезон трябва да бъде базиран на The Hedge Knight, като авторът не е сигурен дали така ще се казва и сериалът, или пък A Knight of the Seven Kingdoms.

Брайън Кокс от "Наследници", коя роля в Game of Thrones е отказал и защо

Защо Брайън Кокс отказа да участва в Game of Thrones

Звучи ни като разумно решение

Подготвя се и анимиран сериал - The Golden Empire, за който обаче Джордж Р.Р. Мартин не казва нищо повече. Дава обаче дава нова информация относно The Winds of Winter - така чаканата последна книга от сагата за "Песен за огън и лед".

Ди Би Уайс, Дейвид Бениоф и тяхната причина да откажат работа по spin-off сериалите на Game of Thrones

Защо създателите на Game of Thrones са отказали да работят по новите сериали

Без лоши чувства

Авторът пише, че през 2020 г. е постигнал доста по-голям напредък по книгата, отколкото през 2021 г., но обещава, че ще я завърши и тя е негов приоритет.