В началото на годината получихме включване от Джордж Р.Р. Мартин, което имаше за цел да успокои и увери феновете на Game of Thrones, че сериалът "Домът на дракона" (House of the Dragon) няма да ги разочарова.

"Домът на дракона" (House of the Dragon), Джордж Р.Р. Мартин и какво каза писателят за сериала

Какво мисли Джордж Р.Р. Мартин за "Домът на дракона"

Ще си струва ли гледането

Тогава Мартин написа в блога си, че е имал възможност да изгледа част от суровия материал и видяното му е харесало. Два месеца по-късно, отново от блога на автора, разбираме, че снимките на сериала официално са приключили.

Джордж Р.Р. Мартин пише, че снимачната работа по всички 10 епизода е завършена. Допълва, че е видял суровия материал на няколко от епизодите и ги обожава. Пояснява, че по тях има още доста работа - визуални ефекти, цветови схеми, озвучаване и т.н.

Но въпреки това според Мартин сценария, режисурата и актьорската игра са страхотни. Не се наема да прогнозира кога точно ще можем да видим "Домът на дракона", защото по него има още доста работа.

Джордж Р.Р. Мартин, HBO и мегасделката, която авторът на Game of Thrones сключи

Мегасделката, която Джордж Р.Р. Мартин сключи с HBO

Какво ли ще произлезе от нея

Но от написаното става ясно, че не трябва да разчитаме това да се случи тази пролет. Според него има възможност обаче да видим сериала през лятото. А нас ако питате - по-скоро през есента...