Този месец се навършват 20 години от премиерата на "Хари Потър и Философският камък" - първия филм от поредицата за малкия магьосник, с която израсна не едно поколение. И досега тя е любима както на малки, така и на големи, затова и мнозина имат повод за празнуване.

"Хари Потър", Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts, Даниел Радклиф, Ема Уотсън и специалният епизод, който ще видим

Задава се нещо специално за феновете на Хари Потър

2022 г. ще започне подобаващо и с магия

Ние също сме сред феновете, затова и не крием вълнението си от специалния епизод, който HBO Max подготвя с някои от любимите герои от поредицата. Но той далеч не е единственият начин за отбелязване на юбилея.

Огромна торта, изобразяваща училището за магии "Хогуортс", е създадена за случая и бе изложена в Warner Bros Studio в Уотфорд, където е заснета по-голяма част от първия филм от поредицата.

Уникалния сладкиш е дело на Мишел Уибово, която има не една и две впечатляващи торти зад гърба си, но определя точно тази като най-голямото си предизвикателство. Тя й отнема 320 часа труд и е направена изцяло с веган съставки.

Теглото е 100 килограма, височината - 152 см, а ширината - 183 см. Вниманието към детайла е наистина впечатляващо. А за да бъде всичко още по-приказно, тортата е декорирана с 30 лампички, предава BBC.

След като няколко дни Хари Потър феновете можеха да я видят отблизо, магичната торта бе дарена на благотворителна организация, разрязана на стотици парчета и изядена - точно каквато е и основната цел, с която е създадена.