Най-различните санкции към Русия продължават заради военните действия, които Владимир Путин реши страната да предприеме спрямо Украйна.

Полша, Чехия, Швеция, Шалке 04 и как футболът отговори на войната между Украйна и Русия

Футболният свят срещу войната (и Русия)

Ето какво се случва

От директно икономически до изключването на всички руски футболни отбори от европейските турнири, а в това число влиза и изваждането на националния отбор на страна от квалификациите за Мондиал 2022.

Поредният удар по Русия идва и от света на киното. От The Hollywood Reporter разбираме, че Disney са взели генералното решение да премахнат на този етап всички свои филми (бъдещи) от кината в Русия.

Warner Bros. са решили да не пускат дългоочаквания филм на Мат Рийвс с Робърт Патисън в главната роля - "Батман", по кината в страната. В изявление от студиото казват, че ще продължат да следят ситуацията и се надяват на мирно решаване на тази трагедия.

За момента не е ясно дали отлагането на премиерата ще бъде временно, или филмът въобще няма да се завърти по руските кина. Но това няма да бъде единствената голяма холивудска продукция, която е сложена на пауза за момента.

Мила Йовович, войната между Русия и Украйна и какво каза актрисата за нея

Какво има да каже Мила Йовович за случващото се в родината ѝ

Актрисата има и украински, и руски корени

Sony също са взели решението да отложат премиерата на "Морбиус". Супергеройският филм трябваше да се завърти по кината в Русия от 24 март, но за момента това няма да се случи. От своя страна, руският бокс офис е един от големите и значимите за Холивуд. "Спайдърмен: Няма път към дома" например е генерирал 44.5 милиона долара приходи от Русия.