Военните действия, които Русия предприе срещу Украйна, са факт от няколко дни и никой не знае как и кога всичко това ще завърши.

Шон Пен, военният конфликт между Украйна и Русия и документалният филм, който актьорът снима за него в момента

Какво прави Шон Пен в Украйна

Актьорът е безстрашен

Правят се какви ли не опити с различни санкции спрямо Русия на икономическо ниво. В знак на протест обаче влиза и футболът. И тук не говорим само за изказванията на отделни футболисти против войната, а за доста по-радикални действия.

От Eurosport разбираме, че футболните асоциации на Полша, Швеция и Чехия са решили да бойкотират националния отбор по футбол на Русия заради случващото се в Украйна.

В края на месец март Русия трябва да приеме Полша в мач от полуфиналите на плейофите за класиране на Световното първенство, което ще се проведе в Катар в края на годината. Ако руснаците успеят да победят поляците, ще се изправят срещу някой измежду Чехия и Швеция в спор за класиране на Мондиал 2022.

Нищо от това обаче може и да не се случи, защото и трите отбора са излезе с изявление, че няма да играят двубоите си с Русия на руска територия, защото смятат, че заради разразилия се военен конфликт футболистите и щабовете им няма да бъдат в безопасност.

В изявлението на трите страни се казва, че очакват незабавни действия от страна на FIFA и UEFA, които да предложат решение на този казус. Ден по-късно поляците взеха генералното решение да не играят с Русия въобще.

Звездата на Полша Робърт Левандовски написа в Twitter, че руските футболисти и фенове не са виновни за случващото се, но не могат да се правят, че нищо не се случва в съседна Украйна. Тези новини идват и след като финалът на Шампионската лига беше преместен от Санкт Петербург в Париж.

Междувременно немският втородивизионен (след като миналия сезон беше един от най-слабите и срамните в историята им) Шалке 04 реши да скрие логото на основния си спонсор - Gazprom, от екипите.

Арнолд Шварценегер, военният конфликт между Украйна и Русия и какво каза актьорът за него

Какво мисли Арнолд Шварценегер за войната

Терминаторът говори по темата

В момента върху логото на руската компания е залепена лепенка, на която е изписано името на отбора. Тези действия на Шалке 04 идват няколко дни след като немският BILD отказа да публикува снимки на играчите на отбора, на които се вижда логото на Gazprom. Вместо това от изданието го бяха заменили с текст: "Свобода за Украйна".