Пенелопе Крус и Джони Деп заслужено обраха всички овации на световната премиера на "Карибски пирати 4". Двамата се разходиха по специално разстлания за целта черен пиратски килим и раздадоха автографи на тълпите фенове.

Джони Деп се появи на купона в Дисниленд с нова прическа, която съвсем не съответстваше на образа му на капитан Джак Спароу и леко остана в сянката на 37-годишната "пиратка" Пенелопе, която  събра всички погледи  с красивата си черна дантелена рокля и умопомрачаващо деколте.

Лентата бе показана в 3D вариант на плаващ остров в огромен увеселителен парк. А приходите от билети - по $ 1000 за един отидоха за благотворителност.

В четвъртия филм "Карибски пирати" Деп отново е в ролята на уникалният капитан Джак Спароу, който бива убеден от героинята на Пенелопе Круз да тръгнат на пътешествие в търсене на Фонтана на младостта. Така Спароу попада на кораба на злия пират Черната брада, изигран от Йън Макшейн.

На 20 май филмът тръгва по световните екрани. Докато всички му се наслаждават, стана ясно, че сценарият на петата част вече е завършен и представен на ръководството на компанията Уолт Дисни и продуцента Джери Брукхаймър.

Той би искал да започне снимките на филма възможно най-скоро, за което режисьорът Роб Маршал вече е уведомен.

Остава неясно обаче дали Джони Деп отново ще влезе в ролята на главния пират. По-рано актьорът сподели, че не може да вземе решение преди да види сценария. "Всичко зависи от идеите на сценариста и режисьора", каза той.