Колкото и фантастично да звучи, времето, в което ще можем да управляваме технологиите около нас без допир и думи, а само чрез мисли, изглежда вече е тук. 

Xiaomi Mijia Glasses и какво могат новите AR очила на компанията

Какво могат новите AR очила на Xiaomi

С двойна камера и оптичен зуум

Тази седмица в китайската мрежа Weibo се появи пост с едно от най-новите творения на Xiaomi, а именно устройство, чрез което можем да управляваме дигиталните си устройства само чрез мисли. 

Джаджата се нарича MiGu Headband и представлява високотехнологична диадема, която разчита вълните в човешкия мозък и ги предава като инструкции и команди към други устройства. 

Снимка 583165

Източник: Weibo / Xiaomi Corporation

Обработването на данните се случва в смартфон, свързан с MiGu Headband, който след това изпраща командата към съответното трето устройство. 

Нужно е само достатъчно силно да помислим и да си представим каква команда искаме да изпълни съответното устройство. 

Умният хедсет на Xiaomi е разработен от инженерите на компанията по време на наскоро провел се хакатон сред служителите на Xiaomi Group, при който първата награда е била отсъдена на MiGu Headband.

За момента липсват по-задълбочени технически детайли за технологията и начинът, по който тя работи. 

Илон Мъск, Neuralink, опитите с мозъчните импланти и маймуни и критиките срещу тях

Тъжната съдба на маймуните с чип на Neuralink

А какво ли ще се случи с хората доброволци

Устройството е по-скоро прототип на интересна и футуристична идея, но не смятаме, че е изключено в близко време да се появи официален такъв продукт на масовия пазар.