През 2022 г. Telegram успя да се превърне в петото най-популярно приложение и да достигне до 700 милиона месечни потребители, при това без никога да дава и стотинка за реклама на услугите си. 

TikTok, Meta, Facebook и как приложението на Марк Зукърбърг може да се превърне в копие на TikTok

Ще стане ли Facebook копие на TikTok

Нито е първото, нито ще е последното

Много потребители достигат до приложението чрез препоръки от приятели или просто търсят сигурен и удобен начин да комуникират онлайн. 

Платформата изглежда е готова за следваща стъпка в бизнеса си и  от тази седмица започва да въвежда новия си Premium пакет, който срещу 4.99 долара месечно ще осигури на потребителите цял куп ексклузивни екстри. 

Снимка 578333

Източник: Telegram

За плащащите абонати Telegram ще увеличи максималния размер на файлове на 4GB и ще увеличи скоростта на сваляне и качване, ще им позволи да участват в до 1000 канала (вместо 500), да поддържат до 20 групи с чатове и до 200 чата във всяка, и ще увеличи капацитета на био полето. 

Premium потребителите също така ще получат достъп до нови анимирани стикери за цял екран, анимирани профилни снимки и нови емоджита. 

Снимка 578332

Източник: Telegram

Ще могат да се възползват и от преобразуване на гласови съобщения в текст и нещо доста важно - няма да виждат спонсорирани реклами, докато скролват в приложението. 

Снимка 578331

Източник: Telegram

Потребителите, които ползват безплатната версия, също получават някои новости и вече ще виждат бадж за верифициран профил в профилите на публични личности и организации. 

Марк Зукърбърг, Facebook Messenger и предупреждението, което ще получават потребителите

Messenger ще ни издава, ако хитруваме

За повече сигурност, не за друго

От Telegram обещават, че ще продължат да развиват безплатната версия успоредно с Premium пакета и ще добавят все повече екстри и за двата типа потребители.