Миналата година услугата за космически интернет Starlink пусна нов Portability пакет, който позволява на абонатите да местят оборудването си и да се свързват към сателитите на Мъск от различни точки на континента, на който са регистрирани. 

Starlink, SpaceX и как космическият интернет ще бъде достъпен и за смартфон

Кога ще имаме интернета на Starlink и смартфоните

Космически интернет в джоба

Сега изглежда компанията се готви да пусне нова роуминг услуга, която ще позволи да ползваме интернет от всяка точка на планетата срещу немалката цена от 200 долара на месец. 

Новият пакет се казва Global Roaming Service, а за да го ползваме все пак ще трябва да платим 599 долара, за да получим необходимата за свързване сателитна чиния. 

Снимка 573163

Източник: Starlink

За разлика от Portability пакета, който заедно с регулярния абонамент струва 175 долара, роуминг пакетът ще може да бъде закупен без базов такъв. 

Истината е, че Starlink все още няма разрешение за доставяне на услуги в някои ключови пазари, като Индия и Пакистан например.

Новият роуминг съответно няма да е достъпен в тези страни и Starlink ясно заявява, че достъпът в някои държави ще е е под въпрос, въпреки глобалния профил на услугата. 

Starlink Portability и какво представлява “роуминг” услугата на Starlink

Какво представлява “роуминг” услугата на Stalink

Има известни ограничения

Компанията също така предупреждава, че потребителите в някои части на света могат да се окажат без достъп за кратко, което вероятно ще изчезне като проблем с натрупването на все повече сателити в орбита.