Следващият модел Sony Xperia наскоро се появи в страниците на Slashleaks под формата на изображения, базирани на всички изтекли слухове за модела досега, и трябва да признаем, че телефонът изглежда страхотно.

Моделът ще се казва Xperia 5 Plus или просто Xperia 1.1, но името му засега не ни вълнува толкова, колкото дизайнана флагмана на Sony.

В кадрите виждаме един доста стилен алуминиев корпус, завършен с изчистен 6.6-инчов OLED екран, който най-вероятно е с пропорции от 21:9.

Снимка 460921

Източник: Slashleaks

От Sony са направили максимума, за да придадат на телефона модерно излъчване, като страничните рамки са почти незабележими, а горната и долната са съвсем минимални.

Присъствието им е оправдано от факта, че в тях са вградени обърнати напред стерео говорители на Sony, които едва ли ще ни разочароват със сила и качество на звука.

Снимка 460922

Източник: Slashleaks

Задната страна на телефона също заслужава особено внимание.

Там се намират цели четири сензора - главен, широкоъгълен, телефото и Time-of-Flight, като засега спецификациите на всеки от тях са под въпросителна.

Третата добра новина за феновете на марката е завръщането на 3.5-милиметровия жак, след като Sony бе една от първите компании, които зарязаха дупката за слушалки преди време.

Снимка 460923

Източник: Slashleaks

Единствено ни озадачава решението на компанията да остави сензора за пръстов отпечатък на гърба на Xperia, тъй като малко или много това вече е отживелица при водещите модели на пазара.

Представянето на модела ще се състои по време на МWC 2020 към края на февруари, когато ще научим и с какви нови невидими за окото технологии е зареден флагмана.