По време на изложението SID Display Week 2021 тази седмица Samsung ще представи няколко нови технологии за екрани, които ще ни дадат ясна представа над какво работи компанията и какво да очакваме в близко бъдеще. 

Samsung, Neo QLED телевизорите и иновациите, които променят представи

Един телевизор за всеки начин на живот

Технологиите вече не са лукс, а необходимост

Те обаче се появиха в корейския сайт на компанията още при старта на изложението вчера и разкриват редица интересни иновации при мобилните джаджи. 

Първата нова технология носи името S-Foldable и представлява OLED дисплей с две точки на сгъване, което обяснява и името му. 

В сгънат формат дисплеят заема формата на смартфон, а в разгърнат формат се превръща в 7.2-инчов таблет, както можем да видим от заглавната снимка. 

Снимка 531156

Източник: Samsung

Вторият нов екран в арсенала на Samsung изглежда като доста интересно решение за хора, които пътуват често, но имат нужда от по-голям екран. 

В случая Samsung предлага джаджа, която в сгънат вид изглежда и се държи като таблет с пропорции от четири към три, но при разгъване се превръща в 17-инчов OLED екран, който можем да ползваме като монитор. 

Снимка 531157

Източник: Samsung

Третата иновация представлява разгъваем OLED дисплей, който е с традиционните размери на смартфон, но може да бъде уголемен с изтегляне настрани. 

Преди време LG показа прототипи с подобна технология, но така и не видяхме завършен продукт, а сега изглежда, че тази чест ще бъде отдадена на Samsung. 

Снимка 531154

Източник: Samsung

Samsung също така показа и друга дългоочаквана екстра, която някои марки се опитаха да приложат при своите джаджи, а именно вградена под екрана камера. 

В случая технологията е представена като част от лаптоп, но несъмнено е приложима и при смартфоните. 

Samsung Galaxy SmartThings, Galaxy Upcycling и как да превърнем стария си телефон в умен сензор за дома

Как да превърнем стария Samsung Galaxy в умен сензор за дома

Или защо да не изхвърляме ненужния смартфон

Уви, компанията не ни дава яснота за това кога бихме могли да очакваме материализацията на всяка от новите технологии в реален потребителски продукт, но със сигурност ни дава жокер за предстоящи иновации с марката Samsung.