Samsung представи първия си сгъваем смартфон в лицето на Galaxy Fold само преди броени дни, а вече чуваме, че компанията готви изцяло нови сгъваеми модели. 

Fold бе посрещнат със смесени емоции, като за всички стана ясно едно - подобни джаджи все още не са достатъчно добри, за да заслужат твърде много от парите и вниманието ни.

Защо да не си купим сгъваем смартфон през 2019 г.

Защо да не си купим сгъваем смартфон през 2019 г.

Причините са доста

От Bloomberg съобщават, че Samsung работи усилено по следващите модели и търси начини да елиминира гънката в екрана, която видяхме в Galaxy Fold. 

Гънката в екрана на Galaxy Fold, която Samsung опита да скрие

Гънката в екрана на Galaxy Fold, която Samsung опита да скрие

Huawei Mate X има същия проблем

Интересното е, че и двата модела, за които се съобщава, са различни по дизайн от Galaxy Fold. Възможно е един от тях да наподобява дизайна на телефоните с капаче, които помним от началото на този век. 

Другият вариант, за който чуваме, е подобен на Huawei Mate X - с външно сгъване на екрана. Трудно е да си представим как гърбът-екран ще оцелява, имайки предвид колко лесни за чупене са предните екрани на стандартните смартфони. 

Очаква се да научим повече за първия вариант само след няколко месеца, като от Bloomberg загатват, че той може да се появи на пазара още преди края на 2019 г.