Samsung е категоричният пионер при сгъваемите смартфони, а само след няколко дни ще видим четвъртата генерация Galaxy Z Fold и Z Flip. 

Apple, Samsung, IDC и кои са най-продаваните таблети през 2022 г.

Кои са най-продаваните таблети през 2022 г.

Apple отново доминира

Сгъваемите телефони се оказаха доста успешен ход за корейската компания и изглежда, че технологията е на път да навлезе и в още една продуктова категория - тази на таблетите. 

Наскоро в Twitter профила TheGalox_ се появи информация, че в началото на 2023 г. Samsung ще пусне ново сгъваемо устройство заедно с предстоящия Galaxy Tab S9. 

Снимка 491278

Източник: Samsung

Става въпрос за нов Galaxy таблет, който ще може да се прегъва и да приема по-компактен от традиционния таблет размер. 

В разгърнат формат устройството вероятно ще предлага повече площ на екрана, което ще го прави по-удобно за работа и за гледане на филми. 

Снимка 563205

Източник: Samsung

Въпреки че постът в Тwitter обявява “първата половина на 2023 г.” като срок за представянето му, бихме очаквали то да се състои още в първите месеци на годината, ако съдим по тазгодишното представяне на таблети и смартфони през февруари. 

Samsung и настъпи ли моментът сгъваемите смартфони да се превърнат в масов избор

Ще станат ли сгъваемите смартфони масов избор

Отвъд революцията

Засега компанията не е потвърдила данните и те остават по-скоро слух, но не можем да отречем, че подобен сгъваем таблет би бил доста логична следваща стъпка за Samsung.