Тази есен имахме възможността да тестваме Samsung Galaxy Z Fold 4 и се убедихме в безспорното предимство на сгъваемия дизайн, когато телефонът ни е нужен за работа. 

Samsung Galaxy Z Fold4 и как минава един работен ден от вкъщи през смартфон

Един ден хоум офис със Samsung Galaxy Z Fold4

Когато смартфонът е и лаптоп, и таблет и…смартфон

Изглежда, че не само ние оценяваме ползите му, тъй като наскоро Samsung съобщи, че броят на бизнес клиентите, които избират сгъваем телефон, е нараснал с цели 105% спрямо 2021 г. 

По данни на корейската компания доставките на сгъваеми устройства нарастват със 73% през настоящата година и възлизат на около 16 милиона бройки в цял свят. 

Снимка 597733

Източник: Samsung

Само през следващата година се очаква те да се увеличат до 26 милиона. 

Големият екран, който предлага Galaxy Fold, в тандем с възможностите за мултитаскинг, работа с няколко приложения едновременно и интеграцията с продукти на Google и Micrososft съвсем закономерно спомагат за тази тенденция. 

Особено популярен е сгъваемият смартфон за професионалистите от финансовия сектор, измежду които цели 74% казват, че постоянната свързаност и достъп до важни приложения са ключови при избора им на ново устройство. 

Снимка 597734

Източник: Samsung

Когато го тествахме в условията на работа от вкъщи, Fold ни зарадва най-много с именно това, че почти напълно замества лаптопа и ни позволява да работим отвсякъде, когато се наложи. 

Въпреки големия си основен екран, телефонът е изненадващо удобен за носене в джоба, което няма как да се случи, ако ползваме таблет или компютър. 

Външният екран пък е удобен за проверка на известия, а интеграцията с приложения като DocuSign прави телефонът лесен избор за хората, които ежедневно трябва да подписват документи по електронен път. 

Снимка 597732

Източник: Samsung

Към момента изглежда, че високата цена на този тип устройства продължава да е пречка за някои потребители, но бизнесът очевидно е чакал именно такова устройство, ако съдим по числата на Samsung. 

Мадлен Радуканова, Samsung Galaxy Z Flip4 и как минава един ден на олимпийската медалистка

Как Мадлен Радуканова прави натовареното си ежедневие по-гъвкаво

Олимпийската медалистка за живота след състезанията, за планирането на ежедневието и как новият Samsung Galaxy Z Flip4 ѝ помага във всичко

Добрата новина е, че нишата се развива доста бързо и сгъваемите телефони бързо загърбиха дебютантските си дефекти, което неминуемо ще създава условия за повече конкуренция в нишата и съответно все по-достъпни варианти.