Вчера The Inquirer съобщи, че Samsung е сключил сделка с компанията за мобилни игри Niantic на стойност 40 милиона долара и скоро ще започне разработката на нова Хари Потър игра за мобилни телефони.

Niantic са известни най-вече с играта Pokemon Go, която бързо превзе света и все още е една от най-популярните мобилни игри.

Следващо поколение Pokemon GO за Android

Следващо поколение Pokemon GO за Android

Задава ли се нова вълна от хора с телефони по улиците

Твърди се, че новата игра ще представлява нещо невиждано до момента и ще наподобява геймплея на Pokemon.

Новият S Pen на Samsung най-вероятно ще бъде ползван като магическа пръчка, с която да изпращаме магии наляво и надясно. Не се знае дали новият Хари Потър ще е ексклузивен за Galaxy Note, но предчувстваме, че ще бъде запазен само за Samsung устройства.

Снимка 371716

Източник: YouTube

Сделката включва това новите смартфони на Samsung да идват с някои от по-интересните игри на Niantic, но не и Pokemon Go - тя все пак е златната кокошка на компанията и заслужава специално отношение. 

Samsung Galaxy S10 - шест камери, 5G и всички останали слухове за флагмана

Samsung Galaxy S10 ще чупи рекорди

Юбилейният модел ще е наистина нещо специално

През следващите дни предстои да научим повече относно условията на договорката, както и за самата игра, която се очаква да излезе догодина. Едва ли обаче ще е готова навреме за представянето на новите Samsung телефони през първите месеци на 2019 г.

FIFA за смартфон ни спестява цял PlayStation

Добрата новина от FIFA за всеки със смартфон

Как да си спестим цял PlayStation