Изборът на нов телефон е доста субективно решение, водено от нуждите и предпочитанията на всеки потребител. Някои смартфони обаче са в състояние да покрият много повече от изискванията ни от други, стига да можем да си ги позволим. 

Samsung Galaxy S22 Ultra и какво предлага новият смартфон

Samsung Galaxy S22 Ultra - най-доброто от Galaxy S и Note в един телефон

S Pen отново е тук

На базата на описа си от последните 10 дни се убедихме, че тазгодишният Samsung Galaxy S22 Ultra влиза именно в тази категория и днес споделяме петте причини, поради които той е идеален избор дори за най-взискателния потребител. 

Безупречен стил и дизайн

Снимка 572611

Източник: lifestyle.bg

Факт, телефонът привлича погледи през рамо, изглежда и се усеща скъп, изпипан и ексклузивен. 

Миксът от овални страни и по-остри ръбове придава завършеност на дизайна, а самостоятелните камери на гърба определено са интересен акцент, чрез който моделът лесно се разпознава. 

Самият гръб е покрит от сатенен Gorilla Glass Victus+, върху който почти не остават отпечатъци, запазвайки изчистената визия на апарата през цялото време. 

Снимка 572619

Източник: lifestyle.bg

Същото покритие предпазва и лицето на телефона, където обаче, очаквано, остават повече отпечатъци.

Рамката е алуминиева (Armor Aluminum) и придава тежест на дизайна, но бяхме изненадани колко лек и удобен за работа с една ръка е S22 Ultra. 

По-добрата камера

Galaxy S22 Ultra притежава една от най-добрите (ако не и най-добрата) камера на пазара, и едва ли в скоро време ще има конкурент, който да я засенчи осезаемо. 

Снимка 572609

Източник: lifestyle.bg

100-кратният Space Zoom, който видяхме за първи път в Galaxy S20, се радва на значителни подобрения - както откъм софтуер, така и откъм хардуер. 

Трептенето при висок зуум е минимално, много по-лесно отпреди е да щракнем перфектния далечен кадър, а резултатите са също толкова впечатляващи и при макро снимки. 

Снимка 572612

Източник: lifestyle.bg

Благодарение на по-големия си основен сензор размер от 1/1.33 инча, камерата поема повече светлина и осигурява изключителен детайл при мрачно време и нощни снимки. Печели и от цял куп възможности за незабавна обработка на кадрите, като с Pro режимите можем да регулираме всеки детайл при снимки и видео, включително ориентацията на звукозаписа. 

Кино в джоба

Екранът може би е нещото, което най-силно ни подтиква да изберем този телефон. Въпреки че трябва да признаем, че тук решението отново е субективно.

Снимка 572625

Източник: lifestyle.bg

QHD+ резолюцията (3088 х 1440 пиксела) в тандем с опреснителната честота до 120Hz са истинско удоволствие за окото, когато прещракваме приложения, снимки или гледаме видео. 

Този кеф обаче коства доста ресурси на батерията и може би е добра идея да намаляваме резолюцията и адаптивното опресняване, когато искаме да изкараме повече с едно зареждане.

Яркостта е забележително висока, а вече има и т.нар. Vision Booster технология, която регулира яркостта и и контраста, така че той остава ясно видим при променящи се условия. 

Снимка 572624

Източник: lifestyle.bg

Овалните страни придават още повече обем на изображенията, а интегрираният под екрана сензор за отпечатък не засече в нито един момент при тестовете ни. 

Здравей, S Pen

Galaxy S22 Ultra e първият Galaxy S телефон с прилежащ S Pen в корпуса си. 

Снимка 572621

Източник: lifestyle.bg

Интеграцията между писалката и телефона е на различно ниво спрямо това, което помним от последния Note. Затова и тук S Pen не се усеща като аксесоар, а като продължение и част на телефона. 

В голяма степен това се дължи на факта, че от Samsung са намалили времето за реакция със 70% и то вече е само 2.9 милисекунди, което прави писането и рисуването изключително реалистични. 

Снимка 572618

Източник: lifestyle.bg

Освен това чрез Air Actions можем да ползваме S Pen и като дистанционно при боравене с камерата и определени категории приложения. Но писалката е доста удобна и при ежедневна работа с телефона, сърфиране в интернет и т.н. 

Море от възможности

Galaxy S22 Ultra е в състояние да замести таблета или лаптопа в много ситуации, което добавя огромна стойност към цялостното преживяване с него. 

Снимка 572614

Източник: lifestyle.bg

Достатъчно мощен е, за да играем най-новите игри. Разполага с функции от рода на Smart Select, Live Messages и всевъзможни опции за обработка на снимки и видеа, така че да не ни се налага да отваряме лаптопа. 

Ако обаче последното все пак се случи, с лекота можем да прехвърлим файловете и работата си на РС, благодарение на широката интеграция с Windows, която се активира със само един QR код. 

Едно е сигурно - с този телефон едва ли ще скучаем дори за момент, тъй като в него са поместени повече функции и екстри, отколкото бихме предположили.

Снимка 572610

Източник: lifestyle.bg

Това са само малка част от потребителските изживявания и удобства, които правят Galaxy S22 Ultra страхотен избор, ако тази година сме решили да сменим телефона си. Със сигурност препоръчваме всеки да пипне и преживее устройството сам, защото голяма част от чара му е в усещането да го държиш, докосваш и управляваш. А крайното решение е просто продукт от това усещане.