След несполучливия дебют на Samsung Galaxy Fold преди няколко месеца, първият сгъваем смартфон на корейския производител изглежда вече е готов да се появи на пазара.

За момента телефонът е достъпен само за ограничен брой хора на територията на Южна Корея, но съвсем скоро ще се появи в САЩ и други пазари.

Големият въпрос е дали от Samsung действително са успели да поправят първоначалните слабости на Fold и дали здравината на апарата кореспондира с астрономическата му цена от 2000 долара.

Samsung Galaxy Fold и какво ще промени компанията в сгъваемия смартфон

Какво ще промени Samsung в Galaxy Fold

Очаква се сгъваемият смартфон да се появи през юни

Ютюбърът JerryRigEverything се е заел да потърси тези отговори сам, подлагайки обновения Galaxy Fold на сериозни изпитания в едно от последните си видеа.

За огромно съжаление на феновете на Samsung екранът на Fold все още изглежда изключително крехък и чуплив. Във видеото ясно виждаме как само с нокът можем да повредим 7.3-инчовия дисплей, без да се стараем много.

Една от изненадите е, че гънката в средата на отворения екран все още е видима.

Отлепящият се слой върху екрана вече не може да се отлепя толкова лесно, както при първоначалния модел на Fold, но пък все още представлява слаба страна. При леко повдигане на този слой, пикселите в екрана моментално спират да работят.

Снимка 444221

Източник: YouTube / JerryRigEverything

При първия Fold прахът и малките частици лесно проникваха в пантовия механизъм и под екрана, и ситуацията при обновения смартфон не е много по-различна.

От видеото става ясно, че определено не можем да взимаме телефона с нас на плажа, ако искаме той да остане функционален, въпреки че от Samsung положиха усилия да ограничат възможностите за проникване на частици.

Снимка 444222

Източник: YouTube / JerryRigEverything

Добрата новина е, че самата панта изглежда изненадващо здрава, когато я поставим под силен натиск и се опитаме да обърнем двата панела в грешната посока.

При всички положения не бихме рискували да дадем 2000 долара за джаджа, която лесно може да бъде повредена от стотинките в джоба ни.

Какво разбираме, когато разглобим Galaxy Fold

Какво разбираме, когато разглобим Galaxy Fold

Проблемът не е толкова в самия екран, колкото на друго място

Въпреки това е важно да отчетем, че Fold е просто първа стъпка в изцяло нова ниша на пазара, от която Samsung ще научи достатъчно, за да направи следващия модел на сгъваемия смартфон достатъчно здрав и атрактивен.