Мнозина определиха Galaxy Fold като един от най-големите гафове на Samsung през последните години. Тестовите мостри се оказаха доста чупливи и паянтови, но повечето хора в технологичната сфера са склонни да простят повредите, имайки предвид, че Fold е първият по рода си сгъваем смартфон за компанията.

Samsung Galaxy Fold и защо компанията отлага пускането в продажба на първия сгъваем смартфон

Защо Samsung отложи пускането на Galaxy Fold

Сгъваемият смартфон има някои проблеми

Наскоро хората от iFixit, които обичат да разглобяват джаджи на съставните им части, приложиха магията си върху Galaxy Fold и разкриха, че всъщност проблемът с устройството не е толкова в екрана, колкото в механизма за сгъване.

Снимка 420218

Източник: iFixit

Те обясняват, че пантата е доста добре направена и действително би могла да издържи на поне 200 000 сгъвания, както обещава Samsung. Проблемът обаче е, че в нея има отворени пространства, които лесно се запълват с едри частици, които пък после започват да нарушават работата на екрана.

Снимка 420217

Източник: iFixit

Оказва се също, че във вътрешната страна на сгъвката има 7-милиметрова дупка, която не е покрита с рамка.

От iFixit са на мнение, че тази дупка може да бъде лесно покрита с гъвкава рамка, която да предотврати влизането на прах и други частици. По всичко личи, че именно тя е причината за появата на издатина в сгъвката на екрана - нещо, което забелязахме още при представянето на Galaxy Fold.

Гънката в екрана на Galaxy Fold, която Samsung опита да скрие

Гънката в екрана на Galaxy Fold, която Samsung опита да скрие

Huawei Mate X има същия проблем

От Samsung вече разглеждат върнатите дефектни мостри и обещават, че ще вземат необходимите мерки, за да отстранят проблемите. Междувременно излизането на Fold на пазара бе забавено, заради дефектите, като Samsung съобщи, че сгъваемите телефони най-вероятно ще се появят на пазара не по-рано от месец юни.